Omat ajatuksesi voivat olla pahin vihollisesi

Olen mukana eräässä puoli vuotta kestävässä valmennuksessa, jossa opetellaan monenlaisia positiivisen psykologian keinoja mielen syövereiden hallitsemiseen. Olemme tähän menessä käsitelleet mm. ajatuksia ja miten ne vaikuttavat tunteisiimme ja siihen, mitä teemme ja saamme aikaan. Tästä teemasta parasta mikä jäi käteen oli ”Ajatukset ovat vain ajatuksia. Anna niiden tulla ja mennä”.

En tiedä, oletko sinä kokenut samaa, mutta minulle käy usein niin, että kun suunnittelen jotakin uutta, useimmiten muutosta, johon liittyy itseni peliin laittaminen, mukavuusrajojen ylittäminen ja SITOUTUMINEN tekemiseen, joka vie kohti tavoitetta, tulevat AJATUKSET sotkemaan pelin. Ajatukset, jotka kumpuavat jostakin alitajunnan sopukoista ja sanovat: EI susta ole siihen, ÄLÄ nyt turhia yritä, no usko nyt, eihän susta ole mihinkään ja mitä milloinkin.

Toki voisi ryhtyä tutkimaan, miksi alitajunta syöttää tuollaista pajunköyttä, ja olen sitä yrittänytkin, mutta nyt tiedän helpomman ja nopeamman tavan, mitä on tehtävä päästäkseen niistä eroon: vastaan ajatuksilleni: ajatukset ovat vain ajatuksia, tulkaa ja menkää – ja jatkan sen tekemistä, mitä on tehtävä, jotta saavutan tavoitteeni. Ja kun saavutan tavoitteeni on se kuin selkävoitto alitajunnan vääristä väittämistä.

Tästä on hyvänä esimerkkinä tämä blogin aloittaminen. Olen suunnitellut ja miettinyt monen monta vuotta, että haluaisin blogata. Mutta aina omat ajatukseni ovat olleet esteenä aloittamiselle. Ja nyt – tuon yhden ainoan lauseen kuultuani, jatkan vain kirjoittamista huolimatta ajatuksistani. Tiedän ja uskon vahvasti, että minulla on paljonkin jaettavaa ja annettavaa, mutta kirjoittamisen opiskelu vie oman aikansa. Olen nimittäin sanonut itselleni jo vuosikausia: en osaa kirjoittaa, olen niin lyhytsanainen, en osaa jaaritella, sanon asian kahdessa lauseessa. Olen muutaman kerran jopa ilmoittautunut netissä oleviin kirjoittajaryhmiin pystyäkseni avaamaan itsessäni taidon kirjoittaa, mutta sekin on jäänyt.
Mutta nyt olen päättänyt opetella kirjoittamista kirjoittamalla 🙂 ja samalla hoidan a) aivojani b) mieltäni.

Ajatukset ovat VAIN ajatuksia, anna niiden tulla ja mennä ja jatka tekemistä, joka vie sinut kohti tavoitettasi.

Siinä me olemme: minä ja minun blogi, kiva kun tulit käymään. Kommentoi ja seuraa !

Minä ja minun blogini 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s