Elisen seikkailut liikunnan parissa

Kaikki alkaa ajatuksesta, jota seuraa päätös – aloitan tai jatkan jahkailua. Minun kohdallani tätä liikunnasta puhumista, kirjoittamista ja sen ajattelua kesti useamman kuukauden heti siitä lähtien kun muutosvalmennus alkoi.

Lueskelen taas muistiinpanojani, ja ensimmäinen yritys tapahtui 30.12.2018 – ainakin sanallisesti kun kirjoitin: ”kotitreenit kehonpainolla 3 x viikossa, 15 min”. Eikä mitään tainnut tapahtua.

20.1.2019 kirjoitan. ”Retkahdus – mitä tapahtui eilen illalla?” Ja sen jälkeen 9 kohtaa, joissa pohdin syitä ja viimeisenä toimintasuunnitelma:

  • LIIKUNNAN LISÄÄMINEN
  • syön hitaasti ja keskittyneesti
  • en syödessä katso telkkaria enkä lue

21.1.2019 laadin sitten kuntosuunnitelman muutosvalmennuksen liikuntaohjeiden mukaan:

7 liikkeen tehokas lihaskuntoharjoittelu kuukauden ajan yksi kierros, sen jälkeen kaksi jakolme

Kuvan ohjetta liimailin jääkaapin oveen, peiliin ja sinne sun tänne. Mutta mitään ei tapahtunut, tai no ehkä kerran tai kaksi tein kaikki osat.

Vähän ajan kuluttua kirjoitan: ”Tavoite – olen saavuttanut ihannepainoni muutosvalmennuksen avulla. Ajatukset: luulet vaan! Et onnistu! – pettymys”.

Liikkuminen rajoittui siihen, että tein luontolenkkejä koiran kanssa; ei muuta.

24.6.2019 eli juhannusaattona aloitin ns. Journalin kirjoittamisen, tein Goal Mapping -tavoitteen hyvinvointiin liittyen ”Olen normaalipainoinen ja terve”. Kovasti, kuten kuvasta näkyy, olen pyörinyt toimintakohdan ”Harrastan säännöllisesti liikuntaa” ympärillä, mutta edelleen vain paperilla.

25.6.2019 minulla on jo selkeä liikuntasuunnitelma – MUTTA PÄÄSSÄ JA PAPERILLA EI KÄYTÄNNÖSSÄ (jatkoin kyllä melko pitkiäkin lenkkejä koiran kanssa, että ihan ilman liikuntaa en ollut).

Journalin kirjoittaminen jatkui ja joka päivän to-do-listassa luki – ”liiku reippaasti, reipas lenkki 30 min, liikun (tehokkaasti)” ja VIHDOINKIN 16.7.2019 :

ILMOITTAUDUIN ELOKUUSSA 2019 ALKAVAKSI ILMOITETTUUN KUNTOSALIN KIERTOHARJOITTELUUN.

Kirjoitin tämän kaiken ylläolevan näyttääkseni, miten hitaasti päätös tehdä jotakin voi syntyä, mutta väitän, että minun kohdallani oli erityisen tärkeää Journalin kirjoittamisen aloittaminen kesäkuussa, jolloin aloin kirjata asioita päivittäin kirjaan.

Entäs nyt:

Käyn edelleen kiertoharjoittelussa ja kaksi kertaa viikossa vapaaharjoittelussa. Treenaan myöskin kotona ja venyttelyt ja tasapainoharjoittelut kuuluvat jokaiseen päivään.

Kunto nousee kohisten: tavoite olisi vetää YKSI LEUKA tämän vuoden loppuun mennessä. Saan jo itseni sentään nousemaan tangon varaan ja onnistun tekemään joitakin vatsaliikkeitä – just ja just – roikkuen siinä.

Tässä muuten linkki youtube -kanavallani olevaan hyvään vatsaliiketreeniin, jossa opetetaan tekemään ne oikein ÄLÄ TREENAA VATSOJA VÄÄRIN .

Mä olen hirvittävän jäykkä ja joudun tekemään töitä venyttelemällä päivittäin, mutta se kannattaa. Ryhti on parantunut, lihakset vahvistuneet ja syväkyykkykin onnistuu jo aika näppärästi.

Mulla on kotona joitakin painoja, joilla yritän treenata hauista ja tosiaan tuo tanko, jossa päivittäin roikun ja joo luulen, että kun elopaino vielä vähenee, niin siinäkin jaksan paremmin.

Erilaisia painoja, kahvakuula (täytyy ostaa myös vähän painavampi), joogarulla, kuminauha, fasciapallo


Aloitin tämän vuoden alusta myös Hatha-joogan (hyvää kehonhuoltoa) ja pitkät kävelylenkit ovat osa viikko-ohjelmaa.

Maastossa tehdyt pitkät metsälenkit ovat minulle mieluista liikuntaa kaiken muun ohella. Metsässä sielu lepää, ajatus kulkee ja lihakset saavat monipuolista liikuntaa.

Jos pidit siitä, mitä kirjoitin, niin tykkää, kommentoi tai jaa. Minuun saat yhteyden täältä, josta voit myös kertoa, jos haluat saada ilmoituksen sähköpostiisi uusista postauksista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s