Kuka Elise?

Olen  Elise Feodoroff ja asun Espoossa. Jäin yrittäjäeläkkeelle huhtikuussa 2019, mutta sitä ennen jo ansiotyöstäni kv. liikepankissa. Suora-/verkostomarkkinointiakin olen siinä ohessa tehnyt hyvinvointisektorilla enemmän tai vähemmän harrastuksenomaisesti jo vuodesta 1999 saakka.

Olen pitkään miettinyt blogin aloittamista ja nyt sain sen tehtyä siitä syystä, että uskon minulla olevan paljon annettavaa monille ikäisilleni eläköityneille tai sitä odottaville ja siitä haaveileville – tai no eihän se iästä ole kiinni,  kyllä nuoremmatkin voivat hyötyä postauksistani.

Kerron taustastani sen verran, että olen ollut vuosia kiinnostunut hyvinvointiasioista, mutta en ole saanut tehtyä kunnollista elämäntaparemonttia oikeastaan koskaan ennen vuotta 2018, jolloin tein päätöksen: nyt tai ei koskaan.

Olen harrastanut jonkin verran liikuntaa nuorempana, käynyt juoksulenkeillä ja varsinkin tuolloin muodissa ollut aerobic -treenaus vei minut mennessään. mutta sitten täytettyäni 50 ja elämän tuodessa kaikenlaisia käänteitä mukanaan, jäi hyvinvointiasiat aivan toiselle sijalle.

Huomasin kyllä, että alkoi tulla kremppaa siellä sun täällä kehossa ja painoakin alkoi kertyä runsaasti, mutta en saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Vuodet vierivät ja 58-vuotiaana aloin saada melko pahojakin fibromyalgiaoireita. Alussa oireet olivat niin pahoja, etten päässyt kunnolla kävelemään ja liikunta rajoittui lyhyisiin kävelymatkoihin – silloin kun jotenkin pystyin liikkumaan. Nyt viime vuosina oireet ovat olleet harvinaisia, mutta jonkinlainen pysyvä lihasjäykkyys on jäänyt.

Vuoden 2018 lopussa ymmärsin, että herranen aika – nyt se on tehtävä jos ei koskaan. Kilot on saatava normaaliksi ja liikuntaa on lisättävä. Tein päätöksen, että nyt TEEN sen. Olin jo aikaisemmin ymmärtänyt, että laihduttaminen ei sovi minulle – olen tyyppiesimerkki jojoilijasta – ja ainoa tapa on muuttaa elintapani pysyvästi.

Liityin joulukuussa 2018 mukaan Muutos-valmennukseen, joka oli elämäni paras päätös. Sain vuoden 2019 aikana elämäntapani muuttumaan huimasti samalla kun kiloja tippui reippaasti ja tippuu edelleenkin. Olen myös aloittanut säännöllisen monipuolisen liikunnan ja voin paremmin kuin aikoihin.

Tulen postailemaan hyvinvointimatkastani monipuolisesti ja kuviossa ovat mukana liikunta, ruokailu, mieli, ongelmat ja niistä selviäminen ja mitä päivät tuovatkaan tullessaan. Opiskelin viime vuonna eli 2019 myös Paula Heinosen koulutuksessa ravintoterapiaa ja ravintofysiologiaa omiin tarpeisiini ja nyt 2020 olen aloittanut Terveen Elämän Tukipilarit -opiskelun TT1:llä ja olen saanut näistä koulutuksista kovastikin lisäpontta tälle matkalle.

Uskon ja toivon, että pystyn inspiroimaan muitakin aloittamaan hyvinvointimatkansa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on jotakin kerrottavaa/kysyttävää.

Mennään yhdessä ja luottavaisesti kohti uusia tuulia.
Liity sähköpostilistalle ja saat tiedon uusista postauksista.

Elise Feodoroff, Espoo

LIITY sähköpostilistalle tästä.